Sposób przygotowania:
Zupa krem ziemniaczana
Pierś dokładnie myjemy i osuszamy z wody na papierowym ręczniku. Kroimy w dużą kostkę i oprószamy przyprawami, mieszamy. Por myjemy i kroimy w talarki. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojone składniki, smażymy przez 5 minut. Dolewamy wodę i zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka z gotującą się zupą. Gotujemy zupę do miękkości warzyw i mięsa. Doprawiamy do smaku i odstawiamy żeby zupa przestygła.
Ciepłą zupę blendujemy na krem i podajemy.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka z gotującą się zupą. Gotujemy zupę do miękkości warzyw i mięsa. Doprawiamy do smaku i odstawiamy żeby zupa przestygła.
Ciepłą zupę blendujemy na krem i podajemy.