Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z mrożoną marchewką i serkiem
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy na małym ogniu. W międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, wkładamy do wody i myjemy. Ziemniaki wkładamy do garnka z rosołem i dokładamy mrożone marchewki, gotujemy do miękkości.
Gdy warzywa są ugotowane, przelewamy z garnka trochę rosołu do miseczki. Wkładamy serek i mieszamy do rozpuszczenia, przelewamy z powrotem do garnka i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Koperek myjemy i kroimy na drobno.
Zupę przelewamy na talerze i dekorujemy koperkiem.
Gdy warzywa są ugotowane, przelewamy z garnka trochę rosołu do miseczki. Wkładamy serek i mieszamy do rozpuszczenia, przelewamy z powrotem do garnka i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Koperek myjemy i kroimy na drobno.
Zupę przelewamy na talerze i dekorujemy koperkiem.