Sposób przygotowania:
Kartoflanka z serem i porem
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Por umyć, podzielić wzdłuż na pół, pokroić w cienkie paseczki.
Tłuszcz rozgrzać, zeszklić na nim cebulę, ziemniaki i por. całość podlać rosołem, krótko zagotować, przykryć, gotować 20 minut na średnim ogniu.
Ziemniaki zmiksować na gładko. Dodać serek topiony, dokładnie wymieszać, podgrzać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Łososia pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do zupy. Udekorować kleksem śmietany. Posypać koperkiem.
Tłuszcz rozgrzać, zeszklić na nim cebulę, ziemniaki i por. całość podlać rosołem, krótko zagotować, przykryć, gotować 20 minut na średnim ogniu.
Ziemniaki zmiksować na gładko. Dodać serek topiony, dokładnie wymieszać, podgrzać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Łososia pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do zupy. Udekorować kleksem śmietany. Posypać koperkiem.