Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kartoflanka z wkładką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dobry sposób na zupę z młodych ziemniaków, gdy te jeszcze nie bardzo nadają się na takie potrawy.

Kartoflanka z wkładką. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kartoflanka z wkładką.

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z wkładką.
Mięso nacinamy aby były mniejsze kawałki i szybciej się ugotowało. Zalewamy zimną wodą, dodajemy przyprawy, cebulę i gotujemy . Gdy mięso zmięknie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości razem. Ugotowane mięso wyjmujemy i studzimy. Następnie kroimy na kawałki według własnych upodobań. Zupę miksujemy na gładki krem. Do każdego talerza nakładamy porcje z mięsa wedle życzenia jedzących.
Kartoflanka z wkładką.
Ziemniaki to główny składnik zupy krem, a mięso jest miłym dodatkiem.
Kartoflanka z wkładką.
Ugotowane mięso kroimy na małe kawałki i dodajemy prosto do talerza.