Sposób przygotowania:
Kąski kurczaka w sosie pieczarkowo-ogórkowym
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki, krojąc mięso pod skosem. Do miski przelać sos worcester, dodać majeranek, pieprz, sól i paprykę, wymieszać. Przełożyć mięso i wymieszać. Odłożyć na 15 minut. W rondlu rozgrzać olej i partiami wkładać mięso i obsmażać. Następnie dodać pokrojone w ćwierć plasterki pieczarki. Dusić aż grzybki zmiękną. Ogórki osączyć z zalewy i zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Dodać do garnka i dusić jeszcze około 5 minut ( jeśli jest zbyt "sucho" w garnku podlać 1/4 szklanki wody). Mięso wyjąć z garnka na talerz ( na chwilę). W miseczce wymieszać mąkę z 1/2-3/4 szklanki wody. Przelać mieszankę do garnka i zagotować. Gotować około 2-3 minut i dodać mięso i podgrzać je w sosie. Smacznego!