Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Serduszka z kurczaka w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Serduszka z kurczaka w sosie grzybowym

Serduszka z kurczaka w sosie grzybowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serduszka z kurczaka w sosie grzybowym

 

  • 50 dag serduszek z kurczaka
  • 1 cebula
  • 5 suszonych borowików
  • 300 ml wody
  • 1 łyżka mąki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • maga do smaku

Sposób przygotowania:

Serduszka z kurczaka w sosie grzybowym
Serduszka oczyścić z żyłek i tłuszczu, umyć, zalać wodą, posolić i gotować 10 min, a następnie odcedzić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodać pokrojone serca i całość chwilkę podsmażać. Grzyby pokruszyć na małe kawałki, zalać 300ml wody i zagotować, a następnie dodać podsmażone serca wraz z cebulką. Całość gotować na małym ogniu 30 min. Po tym czasie sos zagęścić mąką oraz doprawić do smaku pieprzem, solą oraz magą. Serduszka w sosie grzybowym podawać wraz z kaszą jęczmienną i kiszonym ogórkiem.
Serduszka z kurczaka w sosie grzybowym
Serduszka z kurczaka w sosie grzybowym
Serduszka z kurczaka w sosie grzybowym
Serduszka z kurczaka w sosie grzybowym