Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kąski z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealne na przekąskę w gronie przyjaciół.

Kąski z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kąski z kurczaka

 

  • 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 2 łyżeczki przyprawa do kurczaka Prymat,
  • olej do smażenia,
  • 100 ml piwo

Sposób przygotowania:

Kąski z kurczaka
Pierś z kurczaka należy pokroić w paski. Oprószyć ją solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Następnie zalać piwem i odstawić na 1- 2 godziny do lodówki. W garnku rozgrzać tłuszcz do głębokiego smażenia i smażyć na nim kąski z kurczaka na lekko złoty kolor. Kawałki kurczaka należy wkładać na gorący tłuszcz.
Kąski z kurczaka
Kąski z kurczaka
Kąski z kurczaka
Kąski z kurczaka