dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kąski z kurczaka w jogurcie i krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne kąski na obiad lub przekąskę.

Kąski z kurczaka w jogurcie i krakersach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kąski z kurczaka w jogurcie i krakersach

 

  • 1 filet z kurczaka
  • jogurt naturalny
  • pikantne krakersy
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kąski z kurczaka w jogurcie i krakersach
Pierś płuczemy, osuszamy, a następnie kroimy wzdłuż. Następnie przekładamy do miski i zalewamy jogurtem naturalnym. Odstawiamy na ok 30 minut. Krakersy przekładamy do woreczka i kruszymy za pomocą wałka. Kawałki kurczaka panierujemy w krakersach i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego.
Kąski z kurczaka w jogurcie i krakersach
Umytego i oczyszczonego kurczakak kroimy w małe kawałki.
Kąski z kurczaka w jogurcie i krakersach
Pokrojony filet zalewamy jogurtem naturalnym.
Kąski z kurczaka w jogurcie i krakersach
Krakersy przekładamy do woreczka i kruszymy za pomocą wałka.
Kąski z kurczaka w jogurcie i krakersach
Kawałki mięsa panierujemy w pokruszonych krakersach.