Sposób przygotowania:
Kasza bulgur z cukinią i bobem
Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odstawiamy do ostudzenia, obieramy ze skórek.
Umytą cukinię kroimy na mniejsze kawałki, cebulę drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy cukinia zmięknie dodajemy kaszę, ugotowany bób, chwilę razem smażymy.
Szczypiorek i natkę drobno siekamy, dodajemy do pozostałych składników, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Umytą cukinię kroimy na mniejsze kawałki, cebulę drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy cukinia zmięknie dodajemy kaszę, ugotowany bób, chwilę razem smażymy.
Szczypiorek i natkę drobno siekamy, dodajemy do pozostałych składników, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Jagodowa
Magdalena88