Sposób przygotowania:
Kasza bulgur z warzywami i kurczakiem
Kaszę bulgur ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Filet z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, przyprawić gyrosem i ziołami, podsmażyć na oleju i podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości. Do kurczaka dodać kaszę bulgur,wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Następnie wyłożyć na talerze i dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i awokado również pokrojone w kostkę ale wcześniej obrane ze skórki.
Dołożyć pomidory pokrojone w plasterki i umytą i osuszoną rukolę. Skropić sokiem z i podawać zaraz po przygotowaniu.
Filet z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, przyprawić gyrosem i ziołami, podsmażyć na oleju i podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości. Do kurczaka dodać kaszę bulgur,wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Następnie wyłożyć na talerze i dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i awokado również pokrojone w kostkę ale wcześniej obrane ze skórki.
Dołożyć pomidory pokrojone w plasterki i umytą i osuszoną rukolę. Skropić sokiem z i podawać zaraz po przygotowaniu.