Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kaszy bulgur i młodej kapusty
1 Kaszę ugotować Na dwie szklanki kaszy należy wlać 5 szklanek wody.
2 Kapustę drobno poszatkować.
3 W rondlu roztopić masło i zeszklić cebulę drobno posiekaną.
4 Dodać kapustę, wlać 1/4 szklanki wody i dusić około 10 minut, a następnie wlać puszkę pomidorów, dodać kumin,sól i pieprz. Kapustę dusić aż będzie miękka.
5 W naczyniu do zapiekania układamy połowę porcji kaszy, kapustę, uciskamy łyżką i ponownie drugą porcję kaszy bulgur. Na wierzch zapiekanki ścieramy żółty ser
6 Piec w piekarniku w 180 stopniach C do całkowitego rozpuszczenia się sera.
2 Kapustę drobno poszatkować.
3 W rondlu roztopić masło i zeszklić cebulę drobno posiekaną.
4 Dodać kapustę, wlać 1/4 szklanki wody i dusić około 10 minut, a następnie wlać puszkę pomidorów, dodać kumin,sól i pieprz. Kapustę dusić aż będzie miękka.
5 W naczyniu do zapiekania układamy połowę porcji kaszy, kapustę, uciskamy łyżką i ponownie drugą porcję kaszy bulgur. Na wierzch zapiekanki ścieramy żółty ser
6 Piec w piekarniku w 180 stopniach C do całkowitego rozpuszczenia się sera.