Sposób przygotowania:
Indyk z kaszą bulgur i bobem
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy olej i podsmażamy cebulę z czosnkiem.
Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do indyka, dodajemy do cebuli i razem smażymy do miękkości mięsa.
Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, w ten sam sposób gotujemy bób.
Kaszę bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do mięsa i smażmy do momentu aż będzie miękka.
Na patelnię przekładamy ugotowaną kaszę, fasolkę oraz bób, wszystko razem dusimy przez kilka minut. natkę pietruszki drobno siekamy dodajemy do dania, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do indyka, dodajemy do cebuli i razem smażymy do miękkości mięsa.
Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, w ten sam sposób gotujemy bób.
Kaszę bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do mięsa i smażmy do momentu aż będzie miękka.
Na patelnię przekładamy ugotowaną kaszę, fasolkę oraz bób, wszystko razem dusimy przez kilka minut. natkę pietruszki drobno siekamy dodajemy do dania, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.