iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Krokiety z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie zasmakowało całej rodzinie. W sam raz na przekąskę, idealnie komponują się z dipem czosnkowym.

Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki:

Krokiety z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i grzybami

ETAP 1:

Ziemniaczki należy ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli.

Następnie grzyby wymoczyć we wrzątku, a cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle.

Dodać do cebuli kapustę i drobno pokrojone grzyby. Smażyć przez 3 minuty.

Ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę, wrzucamy do nich składniki z patelni. Mieszamy.

Należy dodać jajko i bułkę, doprawić solą i pieprzem. Należy formować kotleciki a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoto.

Jogurt mieszamy z majonezem i przeciśniętym czosnkiem Podajemy krokiety z sosem.