Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 939]

Kasza jaglana z jajkiem, cebulą i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny samoistny posiłek lub dodatek do dania głównego. Smakuje rewelacyjnie i polecam do przyrządzenia w najbliższym czasie.

Kasza jaglana z jajkiem, cebulą i szczypiorkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kasza jaglana z jajkiem, cebulą i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z jajkiem, cebulą i szczypiorkiem

Kasza:

Kasza jaglana z jajkiem, cebulą i szczypiorkiem.
Podczas gotowania kaszy nie należy mieszać.

Ugotować kaszę jaglaną - w osolonej wodzie. (Kaszę wsypać do wrzącej wody, w proporcji 1:3. Gotować około 15 minut i pozostawić na kolejne kilka minut, aby napęczniała.)

Całość:

Cebulę zeszklić na odrobinie masła/oleju. Dodać kaszę, jajka i szczypiorek.
Całość wymieszać i doprawić do smaku - solą i pieprzem.