Sposób przygotowania:
Leczo z cukinią bezmięsne
Cebulę obrać i opłukać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na tłuszczu.
U mnie na oleju rzepakowym. Cukinie obrać ze skórki i wyjąć miąższ, pokroić w kostkę, dodać do smażącej się w rondelku cebuli.
Smażyć chwilkę i dodać pokrojone w kostkę pomidory, wcześniej sparzone i obrane ze skórki.
Wymieszać i dusić na wolnym ogniu, przyprawić solą i pieprzem, papryką słodką i ostrą.
Dusić do miękkości składników, podawać raczej na ciepło z pieczywem.
Jeżeli ktoś lubi z wędliną to można dodać.
U mnie na oleju rzepakowym. Cukinie obrać ze skórki i wyjąć miąższ, pokroić w kostkę, dodać do smażącej się w rondelku cebuli.
Smażyć chwilkę i dodać pokrojone w kostkę pomidory, wcześniej sparzone i obrane ze skórki.
Wymieszać i dusić na wolnym ogniu, przyprawić solą i pieprzem, papryką słodką i ostrą.
Dusić do miękkości składników, podawać raczej na ciepło z pieczywem.
Jeżeli ktoś lubi z wędliną to można dodać.
danielek