pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

wegetariańska bomba smakowa

Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami

 

  • 1/3 szklanki kasza jęczmienna,
  • 10 dag GORGONZOLA,
  • 1/2 sztuki kostka rosołowa Kucharek,
  • 10 dag kiełki fasolki MUNG

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami
Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy w rondelku w szklance wody (stosunek wody do kaszy wynosi 3:1). Dodajemy pół kostki rosołowej i czekamy aż kasza dojdzie. Gd większość wody wyparuje dodajemy kawałeczki sera. Trzymamy na ogniu dopóki ser się nie roztopi i nie pozbędziemy się resztek wody. Wykładamy na talerz i posypujemy kiełkami fasolki mung. Taka kasza sama w sobie jest smaczna, może też być dodatkiem do mięsa.
Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami
Dodanie sera
Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami
Dodanie kiełków fasoli