bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kasza krakowska po kielecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

Kasza krakowska po kielecku

Składniki:

Kasza krakowska po kielecku

 

  • wywaru z mięsa, 100 ml śmietany, 5 dag sera żółtego, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Kasza krakowska po kielecku
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Kaszę odsiać, zatrzeć z białkiem, wysuszyć w średnio nagrzanym piekarniku często mieszając. Mięso umyć, zemleć razem z namoczonymi grzybami, połączyć z wywarem, cebulą, migdałami i przestudzoną kaszą, zagotować mieszając. Naczynie z kaszą przykryć, wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą i ugotować kaszę na parze. Miękką kaszę polać śmietaną, posypać startym serem i zapiec.