Sposób przygotowania:
Kasza manna z masłem orzechowym i herbatnikami
1. Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy kaszę mannę i energicznie mieszamy, żeby nie było grudek. Gotujemy ją na małym ogniu do zgęstnienia cały czas mieszając. Gęstą i ugotowaną kaszę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. Następnie do jeszcze ciepłej dodajemy miód prawdziwy i masło orzechowe, następnie mieszamy do dokładnego połączenia się składników.
2. Tak wykonaną kaszę przekładamy do trzech miseczek.
3. Orzechy drobno siekamy i rumienimy lekko na suchej i gorącej patelni. Banany kroimy w grube plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Herbatniki drobno kruszymy
3. Na kaszę wsypujemy herbatniki, układamy banany, posypujemy orzeszkami i polewamy miodem.
4. Tak wykonana kasza jest gotowa do podania. Podajemy na ciepło lub ba zimno.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 3 spore porcje lub 4 mniejsze.
2. Tak wykonaną kaszę przekładamy do trzech miseczek.
3. Orzechy drobno siekamy i rumienimy lekko na suchej i gorącej patelni. Banany kroimy w grube plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Herbatniki drobno kruszymy
3. Na kaszę wsypujemy herbatniki, układamy banany, posypujemy orzeszkami i polewamy miodem.
4. Tak wykonana kasza jest gotowa do podania. Podajemy na ciepło lub ba zimno.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 3 spore porcje lub 4 mniejsze.
Justi2401
Babeczka35
Dziękuję :) Może przyniesie?
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)