Sposób przygotowania:
Kasza jęczmienna z mięsem drobiowym i zieloną cebu
Udka kurczaka myjemy osuszamy i ściągamy skórę. Oddzielamy mięso od kości kroimy na mniejsze kawałki. Na maśle podsmażamy posiekany czosnek dodajemy posolone mięso kurczaka. smażymy na złoto.
Wsypujemy kaszę. Mieszamy. Dolewamy bulion warzywny i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy kasza będzie napęczniała wlewamy śmietanę.
Doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Szczypior siekamy i dodajemy do kaszy. Mieszamy podajemy.
Wsypujemy kaszę. Mieszamy. Dolewamy bulion warzywny i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy kasza będzie napęczniała wlewamy śmietanę.
Doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Szczypior siekamy i dodajemy do kaszy. Mieszamy podajemy.