Sposób przygotowania:
Ziemniaczane pierogi z mięsem i kaszą owsianą
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy zmieszane mąki ( pszenna i ziemniaczana) i sól. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Mięso i cebulę podsmażamy na oleju, doprawiamy przyprawami. Kaszę gotujemy. Mieszamy kaszę z mięsem i studzimy.
Ciasto wałkujemy coś cieniutko, wykrawamy szklanką kółka. Kładziemy łyżeczkę farszu u sklejamy boki. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną olejem. Pierożki smarujemy olejem, pieczemy ok 30 minut do zrumienienia. Smacznego.
Ciasto wałkujemy coś cieniutko, wykrawamy szklanką kółka. Kładziemy łyżeczkę farszu u sklejamy boki. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną olejem. Pierożki smarujemy olejem, pieczemy ok 30 minut do zrumienienia. Smacznego.