Sposób przygotowania:
Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami
Kaszę umyć i ugotować w rosole lub bulionie. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Wsypać pokrojone pieczarki i poddusić przez kilka minut. Następnie dodać kaszę i smażyć do odparowania płynu. Pod koniec wsypać osączoną z zalewy kukurydzę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, podgrzać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
![Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kasza-peczak-z-kukurydza-i-pieczarkami-327983.jpg)
![Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kasza-peczak-z-kukurydza-i-pieczarkami-327984.jpg)
![Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kasza-peczak-z-kukurydza-i-pieczarkami-327985.jpg)
![Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kasza-peczak-z-kukurydza-i-pieczarkami-327986.jpg)