iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza z pieczarkami na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobre ,szybkie ładne i zdrowe ,polecam na kolację

Kasza z pieczarkami na ciepło

Składniki:

Kasza z pieczarkami na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza z pieczarkami na ciepło
Kaszę gryczana gotujemy zw wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej ,lub ziarenek smaku . Kaszę po ugotowaniu odcedzamy .Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki ,lub plasterki .Cebule obieramy z łupiny i siekamy . Marchewkę obieramy Na patelni na maśle podsmażamy starta na tarce marchewkę z posiekaną cebulą .Mieszamy .Dodajemy pokrojone pieczarki mieszamy i smażymy . Dodajemy kaszę mieszamy . Doprawiamy pieprzem ,solą . Miseczkę smarujemy oliwą wykładamy szyną wędzoną ogonówką i nakładamy kaszę .Potem wykładamy kaszę z miseczki na talerz ozdabiamy koperkiem świeżym i plasterkami pieczarek