Sposób przygotowania:
Kaszak black&white z konfiturą
Kaszę ugotować na mleku - cały czas mieszając !!! Dodać cukier − wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Kaszę trzeba od czasu do czasu pomieszać, żeby nie utworzył się kożuch. Utrzeć masło, dodając po małej porcji wystudzonej kaszy. Kaszę podzielić na 2 części. Jedną część wymieszać z cukrem waniliowym i ucierać mikserem. Do drugiej części dodać kakao i aromat rumowy. Ucierać do gładkości. Na blaszce ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmarować waniliowy krem. Ułożyć następną warstwę herbatników. Na nich rozsmarować konfiturę i przykryć kolejną warstwą herbatników. Rozsmarować kakaowy krem. Wyłożyć następną warstwę herbatników. Polać polewą czekoladową- gotową lub czekoladą np. deserową rozpuszczoną z 4-5 łyżkami mleka. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO :)
Darth Vader
Netka
cherry
jaNina
margolata
kwiatula