jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kaszanka domowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kaszankę domową można jeść na zimno lub ciepło z pieczywem.

Kaszanka domowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kaszanka domowa

 

  • 1/2 kg serc wieprzowych
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 25 dag tłustej wieprzowiny
  • 1 szklanka kaszy perłowej
  • sól, pieprz, majeranek do smaku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kaszanka domowa
Mielimy mięso i serca na drobnym sitku. Obieramy cebulę. Szklimy cebulę na smalcu, dokładamy mięso. Przesmażamy je mieszając. Podlewamy niewielką ilością wodą (tyle by przykryła mięso). Doprawiamy solą.Dusimy do miękkości podlewając jeśli trzeba. Pod koniec duszenia wsypujemy kaszę i dusimy dalej do miękkości kaszy. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Napełniamy kaszanką jelita kiełbasiane. Wkładamy je do gorącej wody na 15 minut pod przykryciem. Nie gotujemy!
Kaszanka domowa
Obieramy cebulę. Szklimy cebulę na smalcu
Kaszanka domowa
Mielimy mięso wieprzowe i serca na drobnym sitku.