SUPERPRZEPIS

Kaszanka jaglanka

  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Kaszanka jaglanka Więcej zdjęć (5)

Dziś danie dla wszystkich którzy lubią kaszankę, tym razem z kaszą jaglaną.

Składniki:

Kaszanka jaglanka

 

  • 1/2 kg serc wieprzowych lub drobiowych
  • 20 dag karczku wieprzowego
  • 1 duża cebul
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • 1,5 szklanki kaszy jaglanej
  • sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
  • 2 ogórki kiszone i gałazki kopru do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Kaszanka jaglanka
Mielimy mięso w maszynce do mielenia na drobnym sitku. Zalewamy je niewielką ilością gorącej wody, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu do miękkości.Gotujemy kaszę jaglaną. Obieramy cebulę i siekamy ją drobno. Szklimy cebulę na maśle, dokładamy mięso oraz kaszę. Przesmażamy je mieszając, by składniki się połączyły. Doprawiamy ostatecznie do smaku solą, pieprzem czarnym i ziołowym, jeśli trzeba. Kładziemy obręcz na talerzu, napełniamy ją kaszanką. Przed podaniem dekorujemy ogórkiem i gałązkami kopru.
Kaszanka jaglanka
Mielimy mięso w maszynce do mielenia na drobnym sitku.
Kaszanka jaglanka
Gotujemy mięso na małym ogniu do miękkości.
Kaszanka jaglanka
Gotujemy kaszę jaglaną wg przepisu na opakowaniu.
Kaszanka jaglanka
Obieramy cebulę i siekamy ją drobno. Szklimy cebulę na maśle.