BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Kaszanka po normandzku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu i na pewno zaskoczy swoim smakiem domowników.

Kaszanka po normandzku Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kaszanka po normandzku

 

  • kaszanka około 600 g,
  • jabłka około 600 g,
  • cebule 2 szt,
  • masło 3 łyżki,
  • majeranek ,
  • papryka mielona słodka,
  • sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Kaszanka po normandzku
Jabłka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

Usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plastry około 1 cm.

Plastry obsmażyć na rozgrzanej połowie masła,oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić w kawałki i obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.

Podsmażone talarki cebuli ułożyć na talerzu a na nich kaszankę.

Obłożyć podsmażonymi jabłkami ,nie mieszając podgrzać chwilę pod przykryciem.

Podawać z pieczywem.

Rada; 

Majeranek przed podaniem rozetrzeć w dłoniach aby wydobyć bardziej wyrazisty aromat. 
Kaszanka po normandzku
Jabłka umyć,osuszyć ,wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plastry
Kaszanka po normandzku
Plastry podsmażyć na połowie masła ,opruszyć majerankiem papryką mieloną ,solą i pieprzem
Kaszanka po normandzku
Kaszankę podgrzać we wrzątku,pokroić w kawałki
Kaszanka po normandzku
Pokroić na reszcie masła razem z talarkami cebuli
Kaszanka po normandzku
Kaszankę ułożyć na cebuli ,obłożyć podsmażonymi jabłkami