Sposób przygotowania:
Kaszanka po normandzku
Jabłka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plastry około 1 cm.
Plastry obsmażyć na rozgrzanej połowie masła,oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić w kawałki i obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.
Podsmażone talarki cebuli ułożyć na talerzu a na nich kaszankę.
Obłożyć podsmażonymi jabłkami ,nie mieszając podgrzać chwilę pod przykryciem.
Podawać z pieczywem.
Rada;
Majeranek przed podaniem rozetrzeć w dłoniach aby wydobyć bardziej wyrazisty aromat.
Usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plastry około 1 cm.
Plastry obsmażyć na rozgrzanej połowie masła,oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić w kawałki i obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.
Podsmażone talarki cebuli ułożyć na talerzu a na nich kaszankę.
Obłożyć podsmażonymi jabłkami ,nie mieszając podgrzać chwilę pod przykryciem.
Podawać z pieczywem.
Rada;
Majeranek przed podaniem rozetrzeć w dłoniach aby wydobyć bardziej wyrazisty aromat.
gusia1000