renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Pierogi z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi z jabłkami, mogą wydawać się takie zwyczajne, ale wystarczy dodać do ciasta trochę otrąb, a przed podaniem polać słodką śmietanką i już zyskują na wykwintności:)

Pierogi z jabłkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z jabłkami

 

 

  • ok 6-10 jabłek
  • śmietanka 18% i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Pierogi z jabłkami

Etap 1

Pierogi z jabłkami
Jabłka należy obrać i pokroić na cząstki.

Na początek należy obrać jabłka i podzielić na cząstki.

Etap 2

Pierogi z jabłkami
Ciasto należy cienko wałkować na stolnicy.

Ze składników na ciasto należy w misce zagnieść ciasto, następnie zawinąć w folię spożywczą i pozostawić na ok pół godziny. Następnie należy cienko wałkować i wycinać szklanką krążki.

Etap 3

Pierogi z jabłkami
Cząstki jabłek układać na krążkach z ciasta i sklejać pierogi.

Układać cząstki jabłek na krążkach z ciasta i sklejać pierogi.

Etap 4

Pierogi z jabłkami
Sklejać pierożki aż do wykorzystania ciasta i jabłek.

Postępować tak do wykorzystania ciasta i jabłek.

Etap 5

Pierogi z jabłkami
Pierogi należy podawać gorące polane chłodną słodką śmietanką.

Pierogi ugotować we wrzątku przez około 10 minut. Podawać gorące polane chłodną śmietanką z cukrem.