Kaszanka w cieście

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ps: Absolutnie najlepsze na ,gdy zrobi je mama.

Kaszanka w cieście

Składniki:

Kaszanka w cieście

 

  • ( cytuję za moją mamą,przepis pochodzi od jej mamy:)
  • pół kilo dobrej kaszanki
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka lub owdy
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Kaszanka w cieście
1.Z mleka lub wody,mąki i soli wyrabiamy w dużej misce ciasto .Kaszankę kroimy na grube plastry.Dodajemy .Lekko mieszamy.



2. Rozgrzewamy na patelni olej ( nie może być go za mało),łyżką stołową nakładamy ciasto. Smażymy z obu stron na złoty kolor.Podajemy na gorąco lub na zimno ( dla mnie pyszne też na drugi dzień).



 Smacznego! :)



Są takie smaki -smaki dobrych chwil.

Smaki dzieciństwa.

Smaki miłości.

Smaki pierwszych owoców i warzyw.

Niezapomniane.

Smaki do których wracamy ,gdy jest nam źle,tzw."uspokajacze".

Jest taki jeden smak do którego mam sentyment i choć zaliczyć go można do dziwnych,nie każdemu przypadających do gustu. . mi pasuje bardzo. Kaszanka w cieście!

Jednak potrzebna jest ochota na to mamine danie- Bez niej nie zasmakuje tak jak powinno.I taką ochotę miałam właśnie przedprzedwczoraj. Warunki były polowe,bo byliśmy u dziadka na wsi:).

Mogę polecić wszystkim tym,którzy lubią kaszankę ,a zarazem racuchy.Nie pożałujecie!:)

Tagi:

jajko jajka