Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kaszanka z cebulką i angielskim zielem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smażona cebulka i szczypta angielskiego ziela nadają kaszance aromatycznego smaku, polecam.

Kaszanka z cebulką i angielskim zielem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kaszanka z cebulką i angielskim zielem

 

Sposób przygotowania:

Kaszanka z cebulką i angielskim zielem
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu, wsypać bardzo drobno posiekaną cebulę i podsmażyć. Do podsmażonej cebulki dodać obraną z osłonki i pokrojoną na kawałki kaszankę. Wszystko razem smażyć przez chwilę, ciągle mieszając. Gdy kaszanka jest podsmażona przyprawić do smaku solą, pieprzem i zmielonym lub utłuczonym w moździerzu angielskim zielem.
Kaszanka z cebulką i angielskim zielem
Do cebulki dodać kaszankę i ciągle mieszając podsmażyć.
Kaszanka z cebulką i angielskim zielem
Usmażoną kaszankę przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą mielonego angielskiego ziela.