kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Kaszanka z wkładką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka i bardzo sycąca przekąska -niezła na obfite śniadanie.

Kaszanka z wkładką

Składniki:

Kaszanka z wkładką

 

  • 2 kaszanki
  • 1 jajko
  • 1 mała cebulka
  • odrobina smalcu

Sposób przygotowania:

Kaszanka z wkładką
Siekamy drobno cebulkę, zeszklamy ją na smalcu.Dodajemy obrana z flaczka kaszankę i mieszamy póki nie powstanie spójna masa.Kiedy kaszanka już się przesmaży rozkładamy ja na całej patelni i zmniejszamy płomień.Roztrzepujemy jajko.
Wlewamy jajko do kaszanki i energicznie mieszamy tak by połączyło się z kaszanka zanim się zetnie całkowicie.Smażymy razem przez chwilę aby jajko troszkę stężało po czym zdejmujemy z ognia i wykładamy na talerzyk.Podajemy z pieczywem.Smacznego!

Tagi:

jajko jajka