szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kaszka manna z kaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna kaszka na masełku na śniadanko

Kaszka manna z kaki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kaszka manna z kaki

 

Sposób przygotowania:

Kaszka manna z kaki
W garnku gotujemy mleko z wodą. Kaki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Do gotującego się mleka z wodą wsypujemy kaszkę i ciągle mieszając gotujemy ok 3 minut, aż kaszka zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone kaki i mieszamy. Na paletni rozpuszczamy masło i przekładamy na nią kaszkę. Całość mieszamy i przekłądamy na talerzyk
Kaszka manna z kaki
Podstawowe skłądniki to kaszka manna mleko i kaki
Kaszka manna z kaki
Owoc kaki obieramy i kroimy w drobna kostke
Kaszka manna z kaki
Do gotującej się wody z mlekiem dodajemy kaszkę manną