dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Kaszka wisniowo-bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

odwieczna kaszka manna z syropem i owocami - zawsze smaczna

Kaszka wisniowo-bananowa

Składniki:

Kaszka wisniowo-bananowa

 

Sposób przygotowania:

Kaszka wisniowo-bananowa
Garnek zwilżamy woda, wlewamy mleko i podgrzewamy. W tym czasie przygotowujemy kaszę manną, odmierzając w szklance. Kiedy mleko zacznie sie gotować, zmniejszamy płomień i wsypujemy cienkim strumieniem kasze cały czas mieszając. Kaszę mieszamy i gotujemy aż zacznie gęstnie. Dodajemy wtedy syrop wśsniowy. Mieszamy, wyłączamy grzanie. ZOstawiamy pod przykryciem na jeszcze 5 minut. Kaszke podajemy z pokrojonym w kawałki lub zmiksowanym bananem.