Sposób przygotowania:
Puszyste ciasto z rabarbarem i kruszonkąETAP 1:
1. Łodygi rabarbaru umyć i pokroić w kostkę.
2. Kruszonka:
Masło, mąkę i cukier wymieszać, rozcierać palcami aż powstaną okruchy kruszonki.
3. Ciasto:
Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać mleko, rozpuszczone masło, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie zmiksować mikserem. Ciasto wylać do okrągłej formy o średnicy 23 cm wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch ciasta posypać bułką tartą, ułożyć rabarbar i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20 minut. Po tym czasie ciasto posypać kruszonką i dalej piec przez następne 30 minut.
ETAP 4:
4. Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia, a następnie posypać cukrem pudrem.
Polpal
zbysiowa
SylaUla
EwelinaP
EwelinaP