Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i zdrowe danie na bazie kaszy orkiszowej, z dodatkiem kukurydzy, pieczarek oraz papryki, podane z parmezanem.

Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą

 

  • kasza orkiszowa 100 gram
  • cebula 1/2 szt
  • papryka 1/2 szt
  • pieczarki 3-4 szt
  • olej kokosowy 1 łyżka
  • serek mascarpone 1 łyżka
  • kukurydza konserwowa 3-4 łyżki
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • parmezan do posypania

Sposób przygotowania:

Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą
Kaszę gotujemy przez 15 minut we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzamy.

Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, paprykę oraz cebulę w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy cebulę i paprykę, smażymy, aż się zeszklą. Dodajemy pieczarki oraz serek mascarpone. Mieszamy i smażymy do moment, aż serek się rozpuści. Dodajemy pieprz i sól.

Wrzucamy na patelnię kaszę, kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i smażymy razem jeszcze 1-2 minuty.

Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.
Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, paprykę oraz cebulę w kostkę.
Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy cebulę i paprykę, smażymy, aż się zeszklą.
Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą
Dodajemy pieczarki oraz serek mascarpone. Mieszamy i smażymy do moment, aż serek się rozpuści.
Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą
Wrzucamy na patelnię kaszę, kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki.

Tagi:

danie