Sposób przygotowania:
Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą
Kaszę gotujemy przez 15 minut we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzamy.
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, paprykę oraz cebulę w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy cebulę i paprykę, smażymy, aż się zeszklą. Dodajemy pieczarki oraz serek mascarpone. Mieszamy i smażymy do moment, aż serek się rozpuści. Dodajemy pieprz i sól.
Wrzucamy na patelnię kaszę, kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i smażymy razem jeszcze 1-2 minuty.
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, paprykę oraz cebulę w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy cebulę i paprykę, smażymy, aż się zeszklą. Dodajemy pieczarki oraz serek mascarpone. Mieszamy i smażymy do moment, aż serek się rozpuści. Dodajemy pieprz i sól.
Wrzucamy na patelnię kaszę, kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i smażymy razem jeszcze 1-2 minuty.
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.