Sposób przygotowania:
Kaszotto Eli z żołądkami z kaczkiprzygotowanie składników

Żołądki z kaczki wyłożyć na durszlak, opłukać i odsączyć.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Suszone pomidory pelatti pokroić w paski.
przygotowanie składników cd

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie żołądków

Żołądki włożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą, dodać jarzynkę do smaku i ugotować. Wyjąć żołądki z wywaru, ( wywar zachować do kaszotto ) ostudzić i pokroić.
przygotowanie kaszotto

W dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojone żołądki i obsmażyć.
przygotowanie kaszotto cd

Do żołądków dodać cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i smażyć razem aż cebula się zeszkli.
przygotowanie kaszotto cd

Do podsmażonych żołądków dodać kaszę,przyprawy i razem smażyć aż kasza się zeszkli. Podsmażoną kaszę podlewać co jakiś czas wywarem z żołądków.
przygotowanie kaszotto cd

Gdy kasza będzie prawie miękka dodać pokrojone pomidory i jeszcze chwilę dusić.
przygotowanie kaszotto cd

Do gotowego kaszotto dodać natkę pietruszki i wymieszać.
gusia1000