Sposób przygotowania:
Kaszotto Eli z żołądkami z kaczkiprzygotowanie składników
Żołądki z kaczki wyłożyć na durszlak, opłukać i odsączyć.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Suszone pomidory pelatti pokroić w paski.
przygotowanie składników cd
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie żołądków
Żołądki włożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą, dodać jarzynkę do smaku i ugotować. Wyjąć żołądki z wywaru, ( wywar zachować do kaszotto ) ostudzić i pokroić.
przygotowanie kaszotto
W dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojone żołądki i obsmażyć.
przygotowanie kaszotto cd
Do żołądków dodać cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i smażyć razem aż cebula się zeszkli.
przygotowanie kaszotto cd
Do podsmażonych żołądków dodać kaszę,przyprawy i razem smażyć aż kasza się zeszkli. Podsmażoną kaszę podlewać co jakiś czas wywarem z żołądków.
przygotowanie kaszotto cd
Gdy kasza będzie prawie miękka dodać pokrojone pomidory i jeszcze chwilę dusić.
przygotowanie kaszotto cd
Do gotowego kaszotto dodać natkę pietruszki i wymieszać.
gusia1000