Sposób przygotowania:
Risotto z piersią kurczaka, porem, marchewką
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w podłużne paski. Por czyścimy i myjemy, kroimy w półplasterki. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce.
Do garnka wlewamy połowę bulionu warzywnego, zagotowujemy.
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną pierś przez około 5 minut, przekładamy do garnka. Na patelnię wkładamy por i marchewkę przesmażamy i dodajemy do gotującego się mięsa. Wsypujemy ryż i gotujemy aż warzywa i mięso będzie miękkie. Dolewamy partiami wywar i często mieszamy. Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno.
Do ugotowanego risotta wsypujemy przyprawy, tarty ser, pokrojoną natkę i mieszamy.
Do garnka wlewamy połowę bulionu warzywnego, zagotowujemy.
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną pierś przez około 5 minut, przekładamy do garnka. Na patelnię wkładamy por i marchewkę przesmażamy i dodajemy do gotującego się mięsa. Wsypujemy ryż i gotujemy aż warzywa i mięso będzie miękkie. Dolewamy partiami wywar i często mieszamy. Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno.
Do ugotowanego risotta wsypujemy przyprawy, tarty ser, pokrojoną natkę i mieszamy.