Sposób przygotowania:
Wieprzowy klops w boczku
Cebulę i czosnek obieramy, siekamy zarumieniamy na rozgrzanym oleju.
Do miski przekładamy mięso, dodajemy odciśniętą czerstwą bułkę, wbijamy jajko, dodaje natkę pietruszki, podsmażoną cebulę z czosnkiem, pieprz, sól, paprykę oraz sos meksykański.
Całość wyrabiamy do połączenia się składników.
Keksówkę wykładamy plastrami boczku (brzegi boczku mają wystawać za boki keksówki), uzupełniamy środek ugniatając uzyskanym mięsnym farszem, a wolnymi brzegami boczku przykrywamy wierzch mięsa.
Pieczeń wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 50 minut.
Po tym czasie wyciągam klopsa na kratkę i piekę około 15 minut do zarumienienia boczku.
Klops podaję pokrojony w plastry. Kroje po około 10 minutach po wyciągnięciu z piekarnika.
Do miski przekładamy mięso, dodajemy odciśniętą czerstwą bułkę, wbijamy jajko, dodaje natkę pietruszki, podsmażoną cebulę z czosnkiem, pieprz, sól, paprykę oraz sos meksykański.
Całość wyrabiamy do połączenia się składników.
Keksówkę wykładamy plastrami boczku (brzegi boczku mają wystawać za boki keksówki), uzupełniamy środek ugniatając uzyskanym mięsnym farszem, a wolnymi brzegami boczku przykrywamy wierzch mięsa.
Pieczeń wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 50 minut.
Po tym czasie wyciągam klopsa na kratkę i piekę około 15 minut do zarumienienia boczku.
Klops podaję pokrojony w plastry. Kroje po około 10 minutach po wyciągnięciu z piekarnika.
ciasteczka