Sposób przygotowania:
Kaszotto z podgrzybkami
Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy w garnku z wodą około 30-40 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni na maśle klarowanym.
To samo robimy z papryką. Kaszę płuczemy na sitku w zimnej wodzie, dorzucamy na patelnię do cebuli i smażymy chwilę.
Następnie dolewamy wino. Kiedy wino wyparuje, podlewamy wywarem z grzybów oraz częścią bulionu. Uzupełniamy w ten sposób płyn na patelni dopóki kasza nie będzie gotowa, czyli najlepiej rozgotowana.
Na koniec dodajemy grzyby, odrobinę pesto z papryki, sól i pieprz.
Dokladnie mieszamy i podgrzewamy wszystko razem jeszcze kilka minut. Na wierzch ścieramy parmesan.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni na maśle klarowanym.
To samo robimy z papryką. Kaszę płuczemy na sitku w zimnej wodzie, dorzucamy na patelnię do cebuli i smażymy chwilę.
Następnie dolewamy wino. Kiedy wino wyparuje, podlewamy wywarem z grzybów oraz częścią bulionu. Uzupełniamy w ten sposób płyn na patelni dopóki kasza nie będzie gotowa, czyli najlepiej rozgotowana.
Na koniec dodajemy grzyby, odrobinę pesto z papryki, sól i pieprz.
Dokladnie mieszamy i podgrzewamy wszystko razem jeszcze kilka minut. Na wierzch ścieramy parmesan.