Sposób przygotowania:
Kaszotto z kurczakiem i warzywami
Por umyć, przekroić na pół i pokroić. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie do pora dodać pokrojone w kostkę piersi kurczaka.
Przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Smażyć około 6 minut od czasu do czasu mieszając. Do podsmażonego mięsa z porem dodać mrożone warzywa i suchą kaszę gryczaną.
Smażyć przez 2 minuty, a następnie zalać wszystko bulionem. Dusić pod przykryciem 10 minut. Po upływie tego czasu potrawę odkryć i trzymać jeszcze na ogniu przez kilka minut do odparowania płynu.
Aby nadać bardziej wyrazistego smaku możemy przyprawić kaszotto sosem sojowym ale nie jest to konieczne.
Przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Smażyć około 6 minut od czasu do czasu mieszając. Do podsmażonego mięsa z porem dodać mrożone warzywa i suchą kaszę gryczaną.
Smażyć przez 2 minuty, a następnie zalać wszystko bulionem. Dusić pod przykryciem 10 minut. Po upływie tego czasu potrawę odkryć i trzymać jeszcze na ogniu przez kilka minut do odparowania płynu.
Aby nadać bardziej wyrazistego smaku możemy przyprawić kaszotto sosem sojowym ale nie jest to konieczne.