Sposób przygotowania:
Italian fusion-kaszotto z boczniakiem i groszkiem
W przypadku kaszotto zdecydowanie dobrym pomysłem będzie wcześniejsze przygotowanie produktów. Bulion warzywny, jeśli nie był wcześniej przygotowany, będzie wymagał 40-50 minut gotowania na wolnym ogniu. Boczniaki, pokrój w paski, szalotkę po obraniu pokrój w piórka, czyli cienkie paseczki, pomidorki koktajlowe wystarczy przekroić na pół Na rozgrzanej patelni z grubym dnem rozprowadź niewielką ilość oliwy, po około 20 sekundach na patelnię wrzuć boczniaki, podsmaż je przez około 1 minutę i ściągnij z patelni. Na tej samej oliwie podsmaż szalotkę, połowę czosnku pokrojonego w grube plasterki i szczyptę soli. Następnie dodaj pęczak oraz groszek zielony mrożony HORTEX i wszystko ze sobą wymieszaj, pozostaw na około 1 minutę. Po tym czasie raz jeszcze wymieszaj składniki znajdujące się na patelni i dodaj 1 szklankę bulionu, kiedy bulion odparuje, ponownie wymieszaj całość, i wlej kolejną szklankę bulionu. Proces ten powtarzaj przez 20-22 minuty. Pamiętaj o tym by nie dopuścić do przypalenia kaszy. Kiedy pęczak będzie już „na ząb” na mniejszej patelni rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż na niej pomidorki koktajlowe oraz czosnek. Kaszotto podawaj ze słodkimi pomidorkami, pamiętaj by przed podaniem obsypać danie świeżo mielonym czarnym pieprzem.
skuter5
biedroneczki
lukrowanepierniczki