Sposób przygotowania:
Kremowe kaszotto z wędzonym boczkiem i pieczarkamiPrzygotowanie:
Boczek pokroić w kostkę, a cebulę i pieczarki posiekać - na większe kawałki.
Gotowanie:
Boczek, z cebulą i pieczarkami podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie połączyć z czosnkiem (przeciśniętym przez praskę), wodą i dokładnie opłukaną kaszą.
Całość wymieszać z papryką oraz przyprawami (wg smaku) i doprowadzić do wrzenia.
Następnie ogień należy zmniejszyć do minimum, a patelnię przykryć pokrywką.
Danie gotować do miękkości pęczaku - około 25-30 minut.
Na końcu:
Na końcu zwiększając ogień - wlać śmietankę i doprowadzić do jej zredukowania się.
Dodać koperek, ser i wymieszać.
Gotową potrawę podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
ajrinwu
Di bloguje