jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Kaszotto z warzywami i mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kaszotto z warzywami i mięsem mielonym to sycące danie. Dodałam kaszę jęczmienną średnią, warzywa oraz mięso podsmażone osobno.

Kaszotto z warzywami i mielonym mięsem

Składniki:

Kaszotto z warzywami i mielonym mięsem

 

  • kasza jęczmienna 100 g
  • marchewka 2 szt.
  • seler 1 szt. średni
  • por 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • kalafior 1 szt. średni
  • bulion warzywny lub rosół 500 ml
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kaszotto z warzywami i mielonym mięsem
Kalafior podzielić na różyczki i zblanszować około 2-3 minuty. Kaszę jęczmienną ugotować w saszetce al'dente w lekko posolonej wodzie.

Na patelni podsmażyć mielone mięso wieprzowe z dodatkiem tłuszczu chwilę mieszając. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie słupki. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę, seler obrany zetrzeć na grubej tarce, pora część białą pokroić w półplasterki.

Warzywa surowe podsmażyć na tłuszczu około 5 minut mieszając na małym płomieniu. Po podsmażonego mięsa na dużej głębszej patelni przełożyć ugotowaną al.'dente kaszę, wymieszać.

Dołożyć z patelni podsmażoną zawartość z jarzynami i podlać bulionem. Wymieszać i dusić razem chwilę do odparowania płynu,przyprawić solą i pieprzem.

Pod koniec dodać różyczki kalafiora, wymieszać i poddusić razem. Podawać na ciepło.

Tagi:

danie kasza