Sposób przygotowania:
Kaszotto z warzywami i mielonym mięsem
Kalafior podzielić na różyczki i zblanszować około 2-3 minuty. Kaszę jęczmienną ugotować w saszetce al'dente w lekko posolonej wodzie.
Na patelni podsmażyć mielone mięso wieprzowe z dodatkiem tłuszczu chwilę mieszając. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie słupki. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę, seler obrany zetrzeć na grubej tarce, pora część białą pokroić w półplasterki.
Warzywa surowe podsmażyć na tłuszczu około 5 minut mieszając na małym płomieniu. Po podsmażonego mięsa na dużej głębszej patelni przełożyć ugotowaną al.'dente kaszę, wymieszać.
Dołożyć z patelni podsmażoną zawartość z jarzynami i podlać bulionem. Wymieszać i dusić razem chwilę do odparowania płynu,przyprawić solą i pieprzem.
Pod koniec dodać różyczki kalafiora, wymieszać i poddusić razem. Podawać na ciepło.
Na patelni podsmażyć mielone mięso wieprzowe z dodatkiem tłuszczu chwilę mieszając. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie słupki. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę, seler obrany zetrzeć na grubej tarce, pora część białą pokroić w półplasterki.
Warzywa surowe podsmażyć na tłuszczu około 5 minut mieszając na małym płomieniu. Po podsmażonego mięsa na dużej głębszej patelni przełożyć ugotowaną al.'dente kaszę, wymieszać.
Dołożyć z patelni podsmażoną zawartość z jarzynami i podlać bulionem. Wymieszać i dusić razem chwilę do odparowania płynu,przyprawić solą i pieprzem.
Pod koniec dodać różyczki kalafiora, wymieszać i poddusić razem. Podawać na ciepło.