Sposób przygotowania:
Ryż z kalafiorem, szparagą oraz cukinią na parze
Ryż ugotować w wodzie w lekko posolonej wodzie do miękkości. Kalafior opłukać i podzielić na różyczki. Fasolkę szparagową zieloną oraz żółtą obciąć z końcówek nie potrzebnych i opłukać . Cukinię opłukać i nie obieraną pokroić na plasterki. Paprykę czerwoną pozbawić nasion i opłukać, pokroić na paseczki dowolnej wielkości.
Fasolkę szparagową, cukinię i kalafior ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i gotować do miękkości. Wyjąć ryż z woreczka na talerze i układać na wierzchu warzywa uparowane, dołożyć paprykę surową. Całość przyprawić pieprzem i ziołami ulubionymi. Polać oliwą z oliwek.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
Fasolkę szparagową, cukinię i kalafior ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i gotować do miękkości. Wyjąć ryż z woreczka na talerze i układać na wierzchu warzywa uparowane, dołożyć paprykę surową. Całość przyprawić pieprzem i ziołami ulubionymi. Polać oliwą z oliwek.
Podawać zaraz po przygotowaniu.