Sposób przygotowania:
Kaszotto z pęczaku w kopertach z papieru ryżowego
Serca gotujemy z dodatkiem wody, soli, ziela angielskiego i liści laurowych oraz natki selera i świeżym tymiankiem. Po ugotowaniu wyjmujemy z garnka i drobno kroimy, jeśli mają zbyt dużo tłuszczu usuwamy go przed krojeniem.
Do garnka wkładamy pokrojoną w kostkę marchewkę, zalewamy przecedzonym wywarem od gotowania serc.
Kiedy marchewka będzie na pół miękka dodajemy cebulę pokrojoną w półksiężyce oraz por pokrojony w paseczki. Dodajemy serca wcześniej pokrojone i wszystko gotujemy do miękkości.
Na koniec dodajemy natkę młodego lubczyku oraz pietruszki drobno pokrojone. Doprawiamy sosem sojowym, około 1-2 łyżek według własnego smaku, solą i czarnym mielonym pieprzem.
Kaszę gotujemy do miękkości, na sypko( na jedną szklankę kaszy dajemy 2 szklani wody) z dodatkiem soli, dwóch łyżek sosu sojowo-grzybowego oraz masła.
Jeśli wygotowała nam się woda a kasza jest jeszcze twarda wstawiamy do kąpieli wodnej na małym ogniu, żeby doszła. Czyli garnek z kaszą w drugi garnek z gotującą wodą.
Po ugotowaniu kaszę zawijamy w zwilżony papier ryżowy, zawijamy w kopertę i podsmażamy w głębokim tłuszczu. Żeby koperty z kaszą zachowały chrupkość podajemy zaraz po usmażeniu. Razem z wcześniej przygotowanymi sercami.
Do garnka wkładamy pokrojoną w kostkę marchewkę, zalewamy przecedzonym wywarem od gotowania serc.
Kiedy marchewka będzie na pół miękka dodajemy cebulę pokrojoną w półksiężyce oraz por pokrojony w paseczki. Dodajemy serca wcześniej pokrojone i wszystko gotujemy do miękkości.
Na koniec dodajemy natkę młodego lubczyku oraz pietruszki drobno pokrojone. Doprawiamy sosem sojowym, około 1-2 łyżek według własnego smaku, solą i czarnym mielonym pieprzem.
Kaszę gotujemy do miękkości, na sypko( na jedną szklankę kaszy dajemy 2 szklani wody) z dodatkiem soli, dwóch łyżek sosu sojowo-grzybowego oraz masła.
Jeśli wygotowała nam się woda a kasza jest jeszcze twarda wstawiamy do kąpieli wodnej na małym ogniu, żeby doszła. Czyli garnek z kaszą w drugi garnek z gotującą wodą.
Po ugotowaniu kaszę zawijamy w zwilżony papier ryżowy, zawijamy w kopertę i podsmażamy w głębokim tłuszczu. Żeby koperty z kaszą zachowały chrupkość podajemy zaraz po usmażeniu. Razem z wcześniej przygotowanymi sercami.
Serca w warzywach