Sposób przygotowania:
Kaszotto z kurczakiem i z odrobiną warzyw
Filety z kurczaka umyłam, pokroiłam na kawałki, obsypałam przyprawą do drobiu i usmażyłam na oleju. W dużym garnku zeszkliłam pokrojone cebule.
Pęczak dokładnie umyłam, następnie wrzuciłam do cebuli, smażyłam chwilkę razem, następnie zmniejszyłam ogień i pod przykryciem chwilę dusiłam.
Do kaszy dodałam usmażone wcześniej filety, zalałam wszystko bulionem warzywnym. Dodałam warzywa, groszek zielony, marchewkę oraz brukselkę.
Wszystko razem wymieszałam i pod przykryciem dusiłam do czasu aż wszystko będzie miękkie. Na koniec doprawiłam jeszcze do smaku i dodałam łyżkę masła.
Można posypać pokrojoną natką pietruszki.
Pęczak dokładnie umyłam, następnie wrzuciłam do cebuli, smażyłam chwilkę razem, następnie zmniejszyłam ogień i pod przykryciem chwilę dusiłam.
Do kaszy dodałam usmażone wcześniej filety, zalałam wszystko bulionem warzywnym. Dodałam warzywa, groszek zielony, marchewkę oraz brukselkę.
Wszystko razem wymieszałam i pod przykryciem dusiłam do czasu aż wszystko będzie miękkie. Na koniec doprawiłam jeszcze do smaku i dodałam łyżkę masła.
Można posypać pokrojoną natką pietruszki.