alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Kasztanki z herbatników

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Dla tych, co nie umieją lub nie mają ochoty na pieczenie polecam domowe kasztanki. Są na prawdę pyszne.

Kasztanki z herbatników

Składniki:

Kasztanki z herbatników

 

Sposób przygotowania:

Kasztanki z herbatników
W blenderze rozkruszyć herbatniki. Odłożyć 2-3 łyżki do obtaczania. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać kakao, spirytus, miód i wymieszać. Wsypać herbatniki dodać drobno pokrojone orzechy włoskie i zagnieść. Jeśli masa będzie za sucha dodać miodu lub spirytusu. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Do środka włożyć 2-3 rodzynki lub sparzone i obrane ze skórki migdały. Kuleczki obtaczać w odłożonych herbatnikach i kokosie. Odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków.