Sposób przygotowania:
Kasztanki z wisienkami.
Śmietankę zagotowujemy, dodajemy do niej pokruszoną czekoladę, cukier z wanilią i odstawiamy z ognia. Po ostudzeniu dodajemyskruszone herbatniki i połowę orzechów. Mieszamy masę. Nabieramy po łyżeczce masy, wkładamy wisienkę w środek, formujemy kuleczki. Obtaczamy je w orzechach i wkładamy w papilotki. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Zapakowane w pudełeczko mogą być przyjemnym świątecznym prezentem.
edytaha
Czy zamiast herbatników mogą być biszkopty?
jaNina
Wiesz, są różne biszkopty - te twarde na pewno bo łatwo się kruszą.
Z miękkimi nie próbowałam.
Dobre by były też kruche ciastka korzenne - sądzę, że jeszcze podbiły by smak :)
anemon
jaNina
Dzięki za miłe słowa :)
Natala1210
marietta