marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Kasztany po wiedeńsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia ciastek

Kasztany po wiedeńsku

Składniki:

Kasztany po wiedeńsku

 

  • 30 dkg pure z kasztanów jadalnych
  • 10 dag serka homogenizowanego lub twarogu
  • 8 dag cukru pudru
  • 6 łyżek białego rumu
  • 2,5 dag kakao
  • 4 bezy orzechowe
  • 4 biszkopty

 

Sposób przygotowania:

Kasztany po wiedeńsku
Pure kasztanowe włożyć do misy, dodać kakao, cukier puder, serek i rum. Całość zmiksować na pianę. Bezy oraz biszkopty pokruszyć i wysypać nimi dno 25-30 bibułkowych babeczek. Do każdej bibułki wycisnąć z rękawa cukierniczego „różyczkę" z masy kasztanowej. Gotowe „różyczki" ułożyć na szklanej tacy i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Przed podaniem „różyczki" można przybrać kandyzowanymi czereśniami lub osaczonymi wiśniami w rumie. Zapraszam do przygotowania ciasteczek są naprawdę pyszne. Życzę miłego kucharzenia i Smacznego.