luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Kasztany w karmelu i smażone banany

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Deser z kasztanów i owoców - coś słodkiego i rozgrzewającego na zimne wieczory

Kasztany w karmelu i smażone banany

Składniki:

Kasztany w karmelu i smażone banany

 

Sposób przygotowania:

Kasztany w karmelu i smażone banany
Kasztany namoczyć na kilka minut i obrać ze skorupki, ugotować we wrzątku ok 45 min. przestudzić i obrać ze skórki po czym przeciąć każdy na 4 części. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać cukier, lekko wysmażyć i dodać kasztany.. Mieszając prażyć kilka minut na koniec dodać alkohol i odparować. Banany obrać przekroić wzdłuż. Na drugiej patelni rozgrzać masło położyć banany i przyrumienić z obu stron. Podawać na gorąco .. Udekorować krążkami kiwi i polewą czekoladową.