Sposób przygotowania:
Trójkąciki z ciasta francuskiego z jabłkami
Jabłka obieramy i trzemy na tartce lub kroimy w drobną kostkę. Dodajemy cukier i cynamon i mieszamy. Ciasto francuskie dzielimy na równe kwadraty. Dowolnej wielkości. Ja podzieliłam na dość małe, jednak ciężko mi było potem je sklejać razem z nadzieniem. Na każdym z kwadratów kładziemy nadzienie. Składamy na pół, tworząc trójkąty i brzegi dociskamy widelcem. Na wierzchu każdego trójkącika robimy nacięcia. Tak przygotowane trójkąty przekładamy do piekarnika (ja piekłam w prodiżu). Po wierzchu smarujemy je roztrzepanym jajkiem (możemy posypać też cukrem). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni przez około 20 minut (w prodiżu ok. 40 min). Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakuję, gdy są jeszcze ciepłe :)